Thursday, August 2, 2007

Strandfestivalen

Jag sov nästan hela resan upp så jag vet inte så mycket av vad som sades och vad som hände. Då och då vaknade av att någon sa saker som "det är för jävla störigt att varje gång man lutar sig fram o gasar så kraschar man!" Ni förstår, de andra är väldigt förtjusta i sina MC-mobilspel. Henke lät mest såhär när han spelade "..såja..såja..såja.." och jag låg o fnissade åt tanken på att han säkert låter likadan när han älskar med en vacker kvinna. Men det vet jag förstås ingenting om..

Vi kom fram till festivalen och allt funkade ovanligt smidigt. Vi hade en liten husvagn som loge. Spelningen gick bra, pojkarna och flickorna skrek mycket och var superpeppade trots att de var helt nyktra, älskar sånt! Det enda jag var missnöjd med var min körsång. Kvällen innan på efterfest hade jag skrikit sönder min röst när jag stod på knä och försökt Mariah Carey-powerwaila för att impa på en lång stockholmare. Hursomhelst, nästan direkt efter spelningen körde vi till stället där vi skulle sova som visade sig vara en KYRKA! En stor fin mäktig kyrka mitt i Oskarshamn! YES! Helt för oss själva dessutom. Vi lämpade av våra grejer och gav oss ut för att möta den spännande och lidelsefulla Oskarshamnsnatten. Det första vi möter, eller rättare sagt snubblar över i en mörk gränd är en man som så att säga marinerat sig själv i egenkomponerade vätskor (fin omskrivning va?). Jag vet inte om det var vår snabbvisit i kyrkan som gett oss en plötslig släng av god medmänsklighet men vi (Lars) ringde polisen som vi ivf tror kom och tog hand om mannen. Eller så sket de i det och fortsatte äta smörgåstårta, det kommer vi aldrig få veta..

Vi hamnade på ett ställe som heter Kråkan. Det var ok, klientelet var äldre, kanske 45+, lite som Brogatan i Malmö om man byter ut kulturkavajerna och kulturglasögonen mot jeansvästar och "flintskallig men ändå hästsvans i nacken-frillan". Hursomhelst, vi hade det mycket trevligt. Stoffe fick, som det sociala geni han är, kontakt med ortsbefolkningen. Jag nöjde mig med en stillsam konversation i en soffa med en tjej om hennes jobb på Bookia i Motala. Hon var mycket rar och trevlig och vi bondade som bara två butiksbiträden kan göra.

Kl 2 när stället stängde, stängde tydligen hela Oskarshamn och vi återvände till kyrkan. Lyckligtvis utan ortsbefolkningen som Stoffe glatt bjudit in på efterfest tidigare under kvällen. Vad som sedan hände i kyrkan under natten är något som stannar mellan Gud och Lamont. Morgonen efter vaknade vi att det var gudstjänst på full volym precis utanför rummen där vi sov. Det är en ganska surrealistisk känsla men ändå väldigt angenämt att vakna till ljudet av en livepsalm kan jag lova.

När gudstjänsten var över gick vi upp, packade och gav oss av. Vi hade hunnit en bit på vägen när vi spottade "Lyckeby Vattenland" från motorvägen! Jublandes som små barn vände vi Vanen och körde in. Bredvid vattenlandet låg lämpligt nog ett stort outlet-tält där man kunde köpa badkläder. Tyvärr hade baddräktsnomaderna missat det där med att outlet ska vara löjligt billigt, det är inte ok att ta 400 spänn för en vidrigt ful bikini. Jag, Dave o Henke räknade snabbt ut att det skulle kosta oss ca 500kr/pers att svalka våra i dubbel bemärkelse heta kroppar. Lars o Stoffe som hade badkläder med sig gick däremot in på området. Det såg ganska roligt ut utifrån parkeringen där vi hängde: Lars o Stoffe ensamma i en bassäng med 400 nakna 3åringar. Vad som nog såg ännu roligare ut var att Henke smög runt i buskarna utanför och filmade in på badområdet. Givetvis var det Lars o Stoffe han skulle fånga på film men en arg pappa hade nog kunnat tolka in något annat i situationen.

För övrigt finns det inte så mycket mer att berätta om hemresan, jag hade iofs kunnat skriva en hel roman om de hemlagade köttbullarna jag åt på en vägkrog i närheten av Karlshamn men jag tror vi låter det vara därhän..


/Kristina


No comments: