Sunday, July 1, 2007

Studiorapportering vecka ett.

Nu när vi har varit i studion i en vecka så kanske det kan vara på sin plats med lite rapportering.

Till och börja med så var vi ganska oroliga för hur tekniken skulle lösa sig. Oskar är ju van att jobba i ett system som normalt inte finns i den studio (Sunnanå Studio) som vi spelar in i. Men med lite hjälp av Ark-Jens, som ju producerat oss tidigare, och vår duktige tekniker Henrik (inte Mr Hank), så löste allt sig riktigt smidigt. Det enda teknikstrulet var väl i så fall när jag skulle lägga på lite gitarr och den brummade som fan. Eftersom jordningen var kass så behövde den kontakt med marken för att sluta brumma. Så Oskar kompå genidraget att tejpa fast en gammal bassträng till en bit metall på gitarren och den andra änden av strängen fick jag stoppa i byxan så att min rumpa fick agera strömledare ner till marken. Då slutade den brumma! Tack och lov slapp jag också elektrifiera min skinka!

För er som inte vet det så är Oskar Humlebo alltså vår producent och när han inte producerar vår skiva gör han vansinnigt vackra låtar under namnet Moto Boy eller magiska låtar med sin tjej Petra under namnet Pikko (med min favoritlåt för tillfället - Theme for a funeral birthday).

Annars så är det ganska mycket dötid när man väntar på att någon annan lägger sina grejer. Typ att testa virveltrumljud är inte så kul efter en halvtimme (tycker i varje fall jag!). Så bl.a sitter vi och spelar spel på våra nya mobiler som tidsfördriv när vi inte behöver vara aktiva. Jag kan tipsa om ett som heter Magnetic Joe som också Stoffe flitigt spelar. David varierar mellan ett fiskespel och ett skate-spel. Henke däremot kör snowboard.

Till sist vågar jag redan nu utlova att det kommer bli en vansinnigt bra skiva. Mycket ”Freedom Guitars”, som Oskar kallar det. Stoffe fick också lägga på lite gitarr när jag efter två tolvtimmarspass hade extremt ont i fingrarna! Som ni ser på bilden så har han nog världens argaste gitarr!

När Kristina har varit i studion (hon jobbar så hon är inte där så mycket nu i början) har hon mest spelat banjo. Den är ju stämd i kvinter som en cello, som Kristina är grym på, så därför får vi avnjuta en massa klassisk musik i banjotappning. Som alla förstår så är det en fantastisk kombiation!

Här nedan finns några bilder och korta videoklipp av varierande kvalitét! Förresten om det skulle vara något jag inte nämnt som ni är nyfikna över så är det bara att fråga!

/Lars

1 comment:

Anonymous said...

Hallå! Ni verkar ju ha det roligt i studion :) Men spelar ingen av er QuadraPop på mobilen?! Det brukar iaf jag bli sjukt besatt av. Haha!
Vi ses! /Sara